به گفته سایفر تریس این مجموعه ابزار ردیابی که ویژه مونرو طراحی شده است، به مشتریان این شرکت این امکان را میدهد تا «منابع مالی دریافتی را در جهت مخالف، یعنی از مقصد به مبدأ» ردیابی کنند. این ابزار همچنین شامل قابلیتی است که کاربران بتوانند بهشکل نمودار و دادههای تصویری خروجی دریافت کنند.
دیو جیوانز (Dave Jevans)، مدیرعامل سایفر تریس، گفته است که این مجموعه ابزار «شانس بقای ارزهای دیجیتال خصوصی را در بلندمدت افزایش میدهد»، چراکه به صرافیها و دیگر شرکتهای فعال در حوزه ارز دیجیتال این امکان را میدهد تا فعالیت خود را با مقررات مربوط به مبارزه با پولشویی مطابقت دهند.
سایفر تریس قرار است این مجموعه ابزار را با هزینه سالانه ۱۶,۰۰۰ دلار به ازای هر کاربر در اختیار مشتریان فعلی خود قرار دهد که بخش عمدهای از آنها نهادها و سازمانهای دولتی هستند.
سایفر تریس دو درخواست ثبت اختراع هم برای این مجموعه ابزار جدید در ایالات متحده ارائه کرده است.
خبرهای اخیر نشان میدهد این ابزار بر اساس تحقیقاتی طراحی شده که بخشی از بودجه آن را وزارت امنیت آمریکا تأمین کرده است. سایفر تریس پیش از این در اوت ۲۰۲۰ (مرداد ۹۹) گفته بود که این ابزار به طور اختصاصی برای وزارت امنیت ایالات متحده طراحی شده است. با این حال محققان مونرو به سرعت از سایفر تریس انتقاد کردند و مدعی شدند که این شرکت نتوانسته کارایی متد ردیابی خود را اثبات کند. برخلاف سایر بلاکچینها، مونرو بر پایه مخفیسازی آدرسها و دیگر ویژگیهایی ساخته شده است که اگر تجزیهوتحلیل و ردیابی تراکنشها را کاملاً غیرممکن نکند، قطعاً بسیار دشوار خواهد کرد.
اطلاعیهای که امروز منتشر شد هیچ جزئیات اضافی را در رابطه با شیوه کار این ابزار ردیابی ارائه نکرده و انتقادات اصلی جامعه مونرو از این مجموعه ابزار همچنان بدون پاسخ باقی مانده است.
وبسایت مونرو اوت ریچ (Monero Outreach)، اخیراً مجموعه ابزار سایفر تریس را یک پوچافزار توصیف کرد که توسعهدهندگان آن فقط وعده میدهند که قرار است در آینده عرضه شود. اکنون که سایفر تریس خبر از عرضه ابزار ردیابی مونرو داده، به نظر میرسد که این ادعا کاملاً نادرست بوده است.